Transport Online - Laptop mag in handbagage op Eindhoven Airport

Laptop mag in handbagage op Eindhoven Airport

Laptop mag in handbagage op Eindhoven Airport
09-10-2019 13:10 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - Passagiers die vliegen vanaf Eindhoven Airport kunnen hun vloeistoffen en elektronica binnenkort in hun handbagage laten zitten. Vanaf halverwege december beschikken alle zogeheten securitylanes op het vliegveld over nieuwe scanners, waardoor passagiers hun vloeistoffen en elektronica niet meer apart hoeven te laten zien.

Eindhoven Airport vervangt de bestaande apparatuur en metaaldetectiepoorten door CT-scanners voor handbagage en securityscanners voor passagiers. Hierdoor moeten reizigers straks sneller en plezieriger door de beveiliging kunnen, aldus de luchthaven.

De CT-machines kunnen volgens het vliegveld veel meer dan de huidige apparatuur. Zo kan met de nieuwe apparaten een veel gedetailleerdere weergave van de handbagage worden gemaakt. Daarbij hoeft het vliegveld straks veel minder plastic zakjes af te geven.

De apparatuur is overigens niet helemaal nieuw voor het vliegveld: sinds december vorig jaar zijn al twee van de acht securitylanes er mee ingericht.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions