Pax vervoert torendelen van toren stadhuis van Bolsward

Pax vervoert torendelen van toren stadhuis van Bolsward [+foto's]
08-10-2019 17:43 | Speciaal Transport | auteur Redactie

BOLSWARD - Vorig weekend werd in Bolsward al het topje van de toren van het stadhuis gehaald. Door toedoen van de bonte knaagkever werd besloten dat de toren direct verwijderd moest worden. Vandaag, dinsdag 8 oktober, werd ook de rest van de toren verwijderd en per schip naar Sneek gebracht.

 

Het 400 jaar oude gebouw zou al gerestaureerd worden, maar na inspectie bleek dat de toren na inspectie er veel slechter aan toe was dan verwacht. De bonte knaagkever bleek de schuldige te zijn. De kleine beestjes zijn gek op eikenhout en bijten zich dwars door de balken heen.

Onder toeziend oog van de vele toegestroomde Bolswarders werd daarom de toren zo spoedig mogelijk verwijderd. Vandaag volgde het deel met het klokje. De twee onderste torendelen werden via de Marktstraat, de Dijkstraat en de Bargefenne naar het tankstation aan de Stoombootkade gereden, waar ze op een vrachtschip werden getild.

De toren is in totaal 9 meter lang en weegt zo’n 150 ton en wordt daarom in drie delen weggehaald.

Fotografie: Sjouke Douwe MeijerJuridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden