Clicky

 
Transport Online - 'Verbod investeringen VS in China in de maak'

'Verbod investeringen VS in China in de maak'

'Verbod investeringen VS in China in de maak'
08-10-2019 14:11 | Financieel | auteur ANP

WASHINGTON - De Verenigde Staten kijken steeds nadrukkelijker naar het beperken van investeringen in Chinese bedrijven. Onder meer Amerikaanse ambtenarenpensioenfondsen zouden geen beleggingen meer mogen doen in Chinese bedrijven. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De plannen kwamen vorige maand al naar buiten samen met een mogelijk verbod voor Chinese bedrijven om een notering aan een Amerikaanse beurs te hebben. Daar was direct veel weerstand tegen en de berichten werden door het Witte Huis als nepnieuws bestempeld. Achter de schermen zijn de gesprekken over de maatregelen echter gewoon doorgegaan.

De plannen voor de aanpak van investeringen in China passen in de handelsoorlog die president Donald Trump met China uitvecht. Eerder deze week zetten de VS ook meerdere Chinese bedrijven, waaronder de grote producent van bewakingscamera's Hikvision, op een zwarte lijst. Daardoor kunnen ze geen Amerikaanse technologie meer kopen. De bedrijven zijn op die lijst gezet vanwege hun rol bij de Chinese onderdrukking van de islamitische Oeigoeren in de noordwestelijke provincie Xinjiang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions