Transport Online - Aanrijding met vrachtwagen in Limburg is aanslag

Aanrijding met vrachtwagen in Limburg is aanslag

Aanrijding met vrachtwagen in Limburg is aanslag
08-10-2019 09:43 | Buitenland | auteur ANP

LIMBURG - [update 10:42 uur] De Duitse veiligheidsdiensten gaan er voorlopig vanuit dat achter de botsing die een man met een gestolen vrachtwagen in de stad Limburg veroorzaakte, terroristische motieven zitten. De diensten en politie onderzoeken het incident van maandagavond als een terroristische aanslag, meldden onder meer de krant Bild en omroep ZDF.

De man die met de vrachtauto in het centrum van de stad op andere auto's inreed is een dertiger afkomstig uit Syrië die sinds 2015 in Duitsland is. In 2016 kreeg hij een speciale verblijfsstatus, niet als vluchteling maar als iemand die gevaar loopt bij terugkeer. De man raakte net als acht anderen gewond.

De chauffeur zou ook meerdere keren 'Allah' hebben geroepen, schreef de Frankfurter Neue Presse, die omstanders had gesproken. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde niets meer kwijt, dan dat er wordt gekeken naar allerlei mogelijke motieven en de politie "sluit niets uit". Beide instanties beloven in de middag meer informatie over het onderzoek. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wilde hangende het onderzoek geen commentaar op de zaak leveren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen