Transport Online - EasyJet profiteert van stakingen bij concurrenten

EasyJet profiteert van stakingen bij concurrenten

EasyJet profiteert van stakingen bij concurrenten
08-10-2019 08:49 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft volop geprofiteerd van de recente stakingen bij concurrenten Ryanair en British Airways. De prijsvechter scherpte bij de publicatie van de voorlopige jaarcijfers zijn prognoses aan. Daarbij kreeg met name de omzet een impuls door de personeelsacties bij branchegenoten, zo meldde de onderneming zonder omzetcijfers te noemen.

EasyJet rekent voor het boekjaar dat liep tot en met september op een winst voor belastingen van 420 miljoen tot 430 miljoen pond (470 miljoen tot 481 miljoen euro). De maatschappij voorzag eerder een resultaat van 400 miljoen tot 440 miljoen pond. Met name het "solide slotkwartaal" hielp de resultaten van de prijsvechter naar eigen zeggen vooruit.

De totale kosten van de maatschappij zullen naar verwachting 12 procent hoger uitvallen. Dat heeft volgens easyJet te maken met de waardeschommeling van het Britse pond en hogere brandstofkosten. De totale passagiersstroom van easyJet steeg op jaarbasis met bijna 9 procent tot 96 miljoen reizigers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions