Man rijdt met vrachtwagen in op auto's: 16 gewonden

Man rijdt met vrachtwagen in op auto's: 16 gewonden [+foto's]
07-10-2019 20:26 | Buitenland | auteur ANP

LIMBURG - [update 08:41 uur] In de Duitse plaats Limburg heeft een man in een gestolen vrachtwagen meerdere auto's geramd. In totaal raakten 16 mensen gewond, van wie één ernstig, meldt de landelijke politie. De bestuurder van de vrachtwagen die ook gewond raakte, is gearresteerd.

De politie kon maandagavond laat nog niets zeggen of er sprake is van een terroristische aanslag of dat de chauffeur de auto's met opzet heeft geramd. "Als zo'n incident gebeurt, is het de taak van de politie om in verschillende richtingen alle mogelijkheden te bekijken zei de woordvoerder van de landelijke politie. "Dat doen we dan ook. We sluiten op dit moment helemaal niets uit."

De man zou de vrachtwagen kort voor het incident in de buurt hebben gestolen, stellen de rechercheurs na getuigenverklaringen. De man zou vervolgens zijn ingereden op de auto's die bij een stoplicht stonden te wachten. De hulpdiensten waren bij het incident in groten getale aanwezig. Meerdere mensen zaten door het ongeval vast in hun auto. Van een slachtoffer is de toestand kritiek, laat de politie weten.

De chauffeur zou ook meerdere keren 'Allah' hebben geroepen, schreef de Frankfurter Neue Presse die omstanders had gesproken. De politie roept op Twitter op voorzichtig te zijn met onbevestigde aannames. "Het onderzoek loopt - gelieve terughoudend te zijn met speculaties. Niemand heeft wat aan trollen of andere wilde speculaties."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden