Transport Online - Republikeins senator keert zich tegen Trump

Republikeins senator keert zich tegen Trump

Republikeins senator keert zich tegen Trump
07-10-2019 17:20 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Een vooraanstaand Republikeins senator, Lindsey Graham, heeft zich fel tegen president Trumps beleid in Syrië gekeerd. Graham twitterde dat het plan van Trump om de Amerikaanse militairen uit het noorden van Syrië te halen "een ramp kan betekenen".

Hij vraagt Trump om "op het kortzichtige en onverantwoordelijke besluit" terug te komen. De conservatieve Graham uit South Carolina geldt sinds 2017 als een enthousiast aanhanger van Trump, hoewel hij eerder een uitgesproken criticus van de president was.

Als de terugtrekking wordt uitgevoerd, dient Graham naar eigen zeggen in de Senaat een resolutie in om die te stoppen. Hij denkt hier voldoende steun van zowel Democratische als Republikeinse senatoren te hebben. Graham ergerde zich in een vraaggesprek met de tv enorm aan Trumps tweet van maandag dat de terreurgroep Islamitische Staat (IS) voor 100 procent verslagen is. Dat is een grote leugen volgens Graham, want er zijn nog duizenden IS-strijders.

Trump heeft na een gesprek met de Turkse president Erdogan laten weten dat hij de Amerikaanse militairen en waarnemers in het noorden van Syrië terugtrekt. Turkije wil in dat gebied in de aanval tegen Koerdisch-Syrische strijders. Die zijn volgens Ankara bondgenoten van de PKK, een extremistische Koerdische beweging uit Turkije die onder meer door de Turkse regering als terroristisch is bestempeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions