Transport Online - VDL Nedcar schrapt zevenhonderd uitzendbanen

VDL Nedcar schrapt zevenhonderd uitzendbanen

VDL Nedcar schrapt zevenhonderd uitzendbanen
07-10-2019 16:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 17:05 uur] Autofabriek VDL Nedcar denkt minder flexibele arbeidskrachten nodig te hebben door de krimpende automarkt. Daarom gaat er een streep door zevenhonderd banen die worden vervuld door uitzendkrachten. De afbouw van flexibel personeel begint in de week van 4 november en is naar verwachting tegen het einde van het jaar afgerond.

VDL Nedcar lichtte het personeel in augustus al in dat er waarschijnlijk banen zouden gaan verdwijnen. De Limburgse autofabriek biedt de ontslagen uitzendkrachten waar mogelijk een baan aan op andere VDL-vestigingen. Een woordvoerder kan nog niet zeggen bij hoeveel uitgezwaaide medewerkers dat gaat lukken. Na de ingreep blijven er nog zo'n vierhonderd flexwerkers over in de fabriek in Born. Bij VDL Nedcar werken in totaal dan nog ongeveer 4800 mensen.

Het bedrijf kampt met de gevolgen van schommelingen in de vraag naar auto's. Zo zat de markt afgelopen jaren in de lift. Toen kwamen veel nieuwe medewerkers in dienst bij de autofabriek, waardoor het personeelsbestand in 2018 tot 7200 man aandikte. Sinds ongeveer een jaar valt de vraag naar auto's tegen met de net aangekondigde banenreductie tot gevolg, aldus VDL Nedcar. "Wij betreuren het dat we medewerkers die we zelf hebben opgeleid moeten laten gaan", stelde directeur Paul van Vuuren van de autofabriek.

De markt voor personenauto’s maakt een turbulente tijd door. Verkoopcijfers laten een dalende tendens zien. Dat komt bijvoorbeeld door de aangescherpte emissie-eisen. Ook de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China zet de autosector onder druk, aldus het bedrijf.

VDL Nedcar past jaarlijks zijn personeelsbestand aan op de vraag naar auto's. Op de korte termijn ligt er gezien de huidige stand van de automarkt geen personeelsuitbreiding in het verschiet, aldus een woordvoerder.

De fabriek heeft automaker BMW als de enige klant. Momenteel rollen er BMW X1 en een aantal modellen van de Mini van de band.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions