Clicky

 
Transport Online - Nieuw boerenprotest op 16 oktober

Nieuw boerenprotest op 16 oktober

Nieuw boerenprotest op 16 oktober
07-10-2019 13:32 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De actiegroep Farmer Defence Force houdt op volgende week woensdag opnieuw een protestactie. Een woordvoerder van Farmer Defence Force zei dat onder meer burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten en dat er vermoedelijk veel meer mensen komen dan bij het protest op het Malieveld.

De woordvoerder wilde nog niet zeggen hoe de actie er gaat uitzien en waar die zal plaatsvinden. Dat maakt de groep vermoedelijk dinsdag bekend. "Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers."

Agractie, een andere actiegroep van boeren, is niet betrokken bij het protest van 16 oktober. "Wij willen binnen drie tot zes weken zelf een publieksvriendelijke actie houden", aldus een woordvoerder van Agractie. Hoe die actie er gaat uitzien, wil de zegsman nog niet kwijt. Wel is duidelijk dat er geen tractoren of grote hoeveelheden mensen bij betrokken zullen zijn. Voor het financieren van de actie hoopt de groep 120.000 euro in te zamelen. De teller stond maandagmiddag op ruim 15.000 euro.

Boeren kwamen vorige week dinsdag massaal naar het Malieveld in Den Haag, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had de toorn van de sector over zich afgeroepen door te pleiten voor een halvering van de veestapel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions