Driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen sluit de deuren

Driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen sluit de deuren
07-10-2019 11:30 | Binnenland | auteur ANP

VAASSEN - [update 13:29 uur] Driesterrenrestaurant De Leest in het Gelderse Vaassen sluit de deuren. Dat hebben de eigenaren Kim Veldman en chef-kok Jacob Jan Boerma maandag laten weten. Nog voor het eind van het jaar gaat De Leest dicht.

'’Ooit begon deze droom bij mijn ouders op de achterbank van de auto: ik wil sterrenkoken. Die droom is meer dan uitgekomen, in 2020 zit ik dertig jaar in het vak en nu is het tijd voor een mooie verandering’’, aldus Boerma. "De sluiting geeft ons de vrijheid en mogelijkheid om andere concepten te gaan doen."

In een reactie op de aangekondigde sluiting liet de Michelingids aan het restaurant weten: "De sterren van De Leest eren uw knowhow en de vrije expressie van uw keuken. Wij respecteren de vrije keuze van een ondernemer. Overal ter wereld is lef een kenmerk van grote culinaire figuren", aldus directeur Gwendal Poullennec. "Onze inspectieteams hebben uw keuken met veel genoegen zien evolueren, hebben jongeren ontdekt die door u zijn opgeleid, en werden net als de andere gasten met gepaste attentie behandeld."

De Leest opende in 2002 en behaalde binnen vijf maanden de eerste Michelinster, de tweede volgde in 2007 en eind 2013 de felbegeerde derde. Het is een van de drie driesterrenrestaurants die Nederland rijk is. De andere zijn De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden