Transport Online - KLM viert vandaag honderdjarig bestaan

KLM viert vandaag honderdjarig bestaan

KLM viert vandaag honderdjarig bestaan
07-10-2019 08:41 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - KLM viert zijn honderdste verjaardag. De luchtvaartmaatschappij werd op 7 oktober 1919 opgericht als Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën. Een consortium van investeerders steekt geld in de maatschappij die al voor de officiële oprichting het predicaat Koninklijk kreeg.

In mei van het volgende jaar werd de eerste vlucht uitgevoerd tussen Amsterdam en Londen. Nog altijd is dit volgens de huidige topman Pieter Elbers de belangrijkste verbinding in het netwerk van het bedrijf. Ontwikkelingen als cabinepersoneel (1935) en economy class (1958) deden in de jaren daarna zijn intrede en na de Tweede Wereldoorlog groeide het netwerk van KLM toe naar wereldwijde dekking.

Met het samengaan met Air France gaat in 2003 een nieuw tijdperk in. Binnen dat verstandshuwelijk houdt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die inmiddels winstgevender is dan de Franse partner, de nodige autonomie. Er bestaat echter altijd de angst dat de Fransen een verdere samenvoeging willen om zo meer kosten te besparen.

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
 • KLM PH-BGF
  KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions