Transport Online - SP’er naar waakhond vanwege 'discriminatie’ KLM

SP’er naar waakhond vanwege 'discriminatie’ KLM

SP’er naar waakhond vanwege 'discriminatie’ KLM
06-10-2019 14:37 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - SP-Kamerlid Ronald van Raak stapt naar het College voor de Rechten van de Mens vanwege een vermeende discriminatiezaak. Van Raak bevestigt berichtgeving daarover van The Post Online.

Aanleiding is een incident in mei, toen van Raak en zijn echtgenote met KLM van New York naar Amsterdam vlogen. Zijn vrouw kreeg een zitplaats toegewezen naast een Joods-orthodoxe man, maar die weigerde naast een vrouw te zitten. De man reisde samen met een groep Joods-orthodoxe mannen, maar niemand wilde plaatsnemen op de stoel.

"Dit is het gevolg van een vijf maanden lange discussie met KLM, die gewoon discriminatie toestaat", zegt Van Raak over zijn stap naar de mensenrechtenwaakhond. Het kan volgens hem niet zo zijn dat een slachtoffer van discriminatie naar een oplossing moet zoeken. De politicus en zijn vrouw zijn namelijk uiteindelijk met tegenzin op andere zitplaatsen gaan zitten.

"De sfeer werd echt grimmig", zegt van Raak over de situatie. KLM had de Joods-orthodoxe man de keuze moeten geven op zijn aangewezen stoel plaats te nemen, of het vliegtuig te verlaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions