Transport Online - Vier daklozen doodgeslagen in New York

Vier daklozen doodgeslagen in New York

Vier daklozen doodgeslagen in New York
05-10-2019 19:57 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NEW YORK - In New York zijn vier daklozen op straat doodgeslagen toen ze lagen te slapen. Een vijfde ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze aangevallen door een 24-jarige man met een metalen pijp. Deze man, die ook dakloos is, is opgepakt en zit vast. Ook het slagwapen is gevonden.

De aanval vond plaats in de wijk Chinatown, op de grens met de Lower East Side. De politie werd gewaarschuwd door iemand die zag dat een man op straat lag met ernstige verwondingen aan zijn hoofd. Kort daarop ontdekte de politie een tweede slachtoffer in dezelfde straat, en even verderop nog drie.

"Het lijkt om willekeurige aanvallen te gaan," vertelde de politie op een persconferentie over een mogelijk motief. "Niemand was het doelwit vanwege ras, leeftijd, of iets van dien aard."

Elke nacht slapen meer dan 63.000 mensen in de daklozenopvang van de stad New York, aldus belangenbehartiger de Bowery Mission. Maar bijna nog eens 4000 daklozen slapen op straat, in de metro of in andere openbare ruimtes.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions