Clicky

 
Transport Online - Cabinevakbond VNC stelt KLM ultimatum

Cabinevakbond VNC stelt KLM ultimatum

Cabinevakbond VNC stelt KLM ultimatum
04-10-2019 20:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Cabinevakbond VNC geeft KLM vier dagen de tijd om met een beter cao-voorstel te komen. De bond wil dat de luchtvaartmaatschappij tegemoetkomt aan zijn eisen over loonsverhoging en looptijd van de cao. Gebeurt dat niet, dan begint VNC dinsdag met acties.

In eerste instantie maakt VNC het duurder voor KLM om vluchten uit te voeren waarbij het cabinepersoneel de cao overtreedt op het gebied van werkduur of rusttijden. Daar moet de bond toestemming voor verlenen in ruil voor compensatie voor het personeel. Vanaf dinsdag de 15e stopt VNC helemaal met het zogeheten 'motiveren'. De bond heeft ook een actiecomité opgericht om vervolgacties voor te bereiden.

De VNC-leden stemden donderdag het bereikte onderhandelingsresultaat weg. Ze vinden een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen te mager. VNC-bestuurder Chris van Elswijk benadrukt dat het KLM-personeel in de jaren dat het minder ging niet te beroerd was om zich naar die situatie te schikken. Met de winsten van KLM de voorbije jaren valt volgens hem het huidige loonbod niet uit te leggen aan personeel.

Tijdens de ledenraadpleging werd ook gerept over de vermeende salarisverhoging van KLM-baas Pieter Elbers van 9,5 procent. Het personeel vindt het raar dat hij een grotere verhoging krijgt dan er mogelijk is voor andere werknemers.

Van Elswijk benadrukt dat VNC louter naar de belangen van het cabinepersoneel kijkt. Hij wil de kwestie ook los zien van het honderdjarig jubileum van KLM. "Het zou prettig zijn geweest dat KLM voordat het de slingers ophangt, een principeakkoord zou hebben bereikt."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden