Clicky

 
Transport Online - Oppositie negatief over stikstofplan

Oppositie negatief over stikstofplan

Oppositie negatief over stikstofplan
04-10-2019 17:24 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn negatief over de plannen van het kabinet om de stikstofproblemen aan te pakken. GroenLinks noemt de maatregelen "boterzacht, niet concreet en te traag". Partijleider Jesse Klaver wijst erop dat er "geen cent wordt uitgetrokken om boeren uit te kopen of natuur te herstellen. Boeren, bouwers en natuurliefhebbers: niemand is met het plan van vandaag veel wijzer geworden."

Ook oppositiepartij SP reageert sceptisch. Minister Carola Schouten benadrukt vrijwilligheid bij sanering van de veehouderij, en vermijdt te spreken over minder dieren, stelt Kamerlid Frank Futselaar. Hij betwijfelt "of we met die insteek snel vaart kunnen maken met stikstofcrisis."

De PvdA lijkt evenmin tevreden, zo valt op te maken uit een tweet van Kamerlid William Moorlag. Volgens hem heeft de commissie-Remkes in haar advies voor de stikstofaanpak "een volle fles levertraan voorgeschreven als therapie voor de kwaal. Het lijkt erop of het kabinet zich vandaag een eerste lepel toedient."

Ronduit afwijzend is de opstelling van PVV-leider Geert Wilders. Hij vindt de voorstellen "broddelwerk". "Pas nou die onzinregels aan en laat hardwerkend Nederland met rust! We hebben geen stikstofprobleem maar een probleem met doorgeslagen EU-regels en politici die daar voor buigen!"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions