Clicky

 
Transport Online - AB Texel Group bereikt overeenstemming met vakbonden over flexibele werkroosters

AB Texel Group bereikt overeenstemming met vakbonden over flexibele werkroosters

AB Texel Group bereikt overeenstemming met vakbonden over flexibele werkroosters
04-10-2019 11:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

OUDESCHILD - AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor chauffeurs in het aardappeltransport. AB Texel Group en de betreffende chauffeurs zijn opgelucht. Op deze manier kan de onderneming haar klanten optimaal blijven bedienen en tegemoet komen aan de wensen van haar chauffeurs.

AB Texel Group is al lange tijd in gesprek met FNV en CNV over het formaliseren van alternatieve werkroosters in het aardappeltransport. Jaren geleden is AB Texel Group met deze roosters begonnen om tegemoet te komen aan de wensen van klanten. Maar ook om flexibiliteit in werkroosters aan te bieden aan medewerkers. Chauffeurs konden vrijwillig deelnemen en op elk moment terug naar een regulier werkrooster wanneer zij dat wensten.

Echter wijken dergelijke alternatieve werkroosters af van de cao. Om die reden verzochten het FNV en CNV AB Texel Group een aantal maanden geleden om te stoppen met deze alternatieve werkroosters. Uit een stemming onder hun vakbondsleden kwam naar voren dat het merendeel van de leden negatief tegenover de werkroosters stond. Als reactie liet AB Texel Group een onderzoek door een onafhankelijk bureau uitvoeren naar de mening van alle aardappelchauffeurs die in deze roosters werken (in totaal 128). Hieruit kwam naar voren dat 94 procent van de chauffeurs het huidige werksysteem wilde behouden.

Inmiddels hebben de vakbonden hierop gereageerd. Uit een nieuwe stemming onder de vakbondsleden kwam naar voren dat 86 procent van de leden voor het behoud van de werkroosters is. Dit betekent dat de vakbonden bereid zijn om de werkroosters van AB Texel B.V. te formaliseren, tot grote tevredenheid van directie en medewerkers van AB Texel Group.

COO Anne Pieter Frings: “We zijn blij dat we samen met de vakbonden tegemoet kunnen komen aan de wens van het overgrote deel van de chauffeurs. Op deze manier kunnen we onze chauffeurs flexibele roosters bieden en onze klanten goed blijven bedienen. Deze flexibiliteit in werkroosters zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden.”

“AB Texel Group kijkt dan ook uit naar een constructieve voortzetting van de samenwerking met de vakbonden. Want alleen door samen sterk te staan, blijven we toekomstbestendig”, aldus CEO Dennis Wetenkamp.

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats