Transport Online - 'EU staat klaar voor vergelding sancties VS'

'EU staat klaar voor vergelding sancties VS'

'EU staat klaar voor vergelding sancties VS'
03-10-2019 11:40 | Financieel | auteur ANP/RTR

PARIJS - Frankrijk en de Europese Unie staan klaar om sancties op Amerikaanse goederen in te voeren als de Verenigde Staten weigeren om het handelsconflict rondom vliegtuigbouwer Airbus op een aanvaardbare manier op te lossen. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag.

"Als de Amerikanen de uitgestrekte hand van Frankrijk en de EU afslaan, staan we klaar om met sancties te antwoorden", verklaarde hij.

De Verenigde Staten zijn van plan om tarieven van 10 procent in te voeren op Airbus-vliegtuigen en invoertarieven van 25 procent op Franse wijn, Schotse en Ierse whisky's en kaas uit Europese landen. Dat zou een vergelding zijn voor de in de ogen van de Amerikanen illegale subsidies aan Airbus.

De handelsorganisatie voor de Schotse whisky-industrie waarschuwde voor schade voor de sector en banenverlies bij de invoering van de Amerikaanse sancties. De VS zijn de grootste afzetmarkt voor de Schotse whisky, aldus de vereniging. Alleen al vorig jaar verdienden Schotse whiskyproducenten bij elkaar 1 miljard pond met de export naar de VS.

Ook uit Spanje kwamen alarmerende geluiden. De vereniging van de Spaanse boeren rekende voor dat de Amerikaanse tarieven ongeveer 1 miljard euro aan Spaanse landbouwproducten zou raken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions