Clicky

 Doden en gewonden nadat historische Boeing B-17 neerstort op Bradley international Airport

Doden en gewonden nadat historische Boeing B-17 neerstort op Bradley international Airport [+foto&video]
02-10-2019 19:49 | Buitenland | auteur Redactie

HARTFORD - Woensdagochtend, lokale tijd, is een historisch vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog kort na het opstijgen neergestort. Vervolgens vloog het toestel in brand. Volgens de autoriteiten zijn er zeven doden te betreuren. Een exact aantal werd niet gegeven. Ook raakte een nog onbekend aantal mensen gewond.

Volgens woordvoerder van de politie James Rovella zijn de slachtoffers moeilijk te identificeren en willen ze geen fouten maken. Daarom wordt er nog niet bekendgemaakt hoeveel doden er zijn te betreuren.

De Boeing B-17 steeg woensdagochtend om 09:45 uur op. Nog geen vijf minuten later werden er problemen gemeld. Zo bereikte het vliegtuig geen hoogte, zegt Kevin Dillon, directeur van Connecticut Airport Authority. Het vliegtuig probeerde terug te keren naar de luchthaven maar stortte om 09:54 uur neer.

Er waren 13 mensen aan boord van de Boeing B-17, twee piloten, een begeleider en 10 passagiers. Een andere persoon op de grond raakte gewond toen het vliegtuig van de landingsbaan gleed en tegen een gebouw aansloeg waarin de ontijzingsuitrusting van de luchthaven was ondergebracht.

Het Hartford Hospital ontving zes patiënten van de crash, drie werden aanvankelijk in kritieke toestand binnengebracht, twee in matige toestand en één met slechts lichte verwondingen, zeiden artsen daar.

"We hebben een actieve brand- en reddingsoperatie aan de gang. De luchthaven is gesloten. We zullen verdere updates uitgeven zodra informatie beschikbaar komt", aldus een verklaring van Bradley International Airport.

Het vliegveld organiseert deze week een show van oude Tweede Wereldoorlog-vliegtuigen. Veel vliegtuigen in de "Wings of Freedom"-show zijn eigendom van Collings Foundation. Bradley Airport bevestigde dat de B-17 die woensdag neerstortte eigendom is van die non-profit organisatie uit Stow, Massachusetts.

De B-17 werd ooit de 'Flying Fortress' genoemd en speelde een belangrijke rol voor geallieerde troepen in Europa. De gecrashte B-17 was een van de 18 nog steeds geregistreerd om te vliegen in de Verenigde Staten, volgens Connecticut Gov. Ned Lamont.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats