Clicky

 
Transport Online - North Sea Port treedt toe tot PortXL

North Sea Port treedt toe tot PortXL

North Sea Port treedt toe tot PortXL
02-10-2019 19:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TERNEUZEN - “North Sea Port zet hard in op innovatie en treedt toe tot PortXL,” verkondigde CEO Jan Lagasse op woensdag 2 oktober op het Havencongres in Terneuzen. Hiermee maakt North Sea Port deel uit van hét netwerk van startende, snel groeiende, vernieuwende bedrijven.

Als haven is North Sea Port niet louter actief in de wereld van scheepvaart maar evenzeer van duurzaamheid, bouw en onderhoud van haveninfrastructuur. Daarnaast is de haven werkzaam in uiteenlopende sectoren zoals droge en natte bulk, breakbulk, industrie, voeding, energie, recycling, ro/ro, containers, biogebaseerde economie, warehousing en logistiek.

North Sea Port bevindt zich hiermee in een sterk veranderende omgeving met transities op het vlak van energie en klimaat, logistiek, techniek en digitalisering. Blijvende innovatie in deze domeinen is van groot belang en zorgt voor een haven met een toekomst.

Link tussen start-ups en bedrijven in de haven

Daarin kunnen jonge, innoverende bedrijven complementair zijn voor bedrijven in het havengebied van North Sea Port. Om de link te leggen tussen een haven met een toekomst en een netwerk van start-upbedrijven treedt het havenbedrijf North Sea Port toe tot PortXL.

PortXL is in 2015 opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam en Van Oord en werkt samen met meerdere internationaal erkende partners. PortXL is nu ook gevestigd in Antwerpen en Singapore om startende ondernemers en havens te ondersteunen met het introduceren van nieuwe innovaties.

Het is de eerste havengerelateerde ‘start-up accelerator’ ter wereld. PortXL zoekt wereldwijd naar start-ups in de sectoren transport en logistiek, energie, chemie en raffinage en maritiem. Het begeleidt start-ups door expertise, kennis en een netwerk te delen en advies te verstrekken over nieuwe investeringen in de maritieme sector. Samen met PortXL zoekt North Sea Port binnen het eigen havenecosysteem naar passende start-ups.

‘Together.Smarter.’ – de baseline van North Sea Port – krijgt hiermee een verdere invulling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden