Eerste wijkrechtbank geopend in Eindhoven

Eerste wijkrechtbank geopend in Eindhoven
02-10-2019 19:18 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - De eerste wijkrechtbank van Nederland is woensdag geopend in de Eindhovense wijk Oud Woensel. In de wijkrechtbank is de rechter meer een soort regisseur, die samen met andere betrokkenen bekijkt hoe verdachten in een zaak bijvoorbeeld met schulden, een verslaving, familieproblemen of werkloosheid kunnen worden geholpen.

"De formele rechtsgang blijft de stok achter de deur, want als verdachten zich niet bereid tonen om aan de slag te gaan met hun problemen, dan worden de rechtsprocedures bij de rechtbank voortgezet", zegt hoofdofficier van justitie Heleen Rutgers.

Bij de aanpak van problemen in de buurt werkt de wijkrechter samen met onder meer de gemeente Eindhoven, het Openbaar Ministerie, wooncorporaties en de GGZ. Ook worden wijkbewoners en buurtverenigingen bij de wijkrechtbank betrokken.

Ook een aantal andere rechtbanken in Nederland werkt aan plannen voor het inzetten van buurtrechters.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden