Clicky

 
Transport Online - Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland [+foto's]

Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland

Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland [+foto's]
07-12-2012 10:41 | Buitenland | auteur de redactie
Vrijdagochtend rond 06:45 uur heeft er nabij het Duitse Waldeck-Frankenberg op een spoorwegovergang een botsing tussen een trein en een vrachtwagen plaatsgevonden.

Het ongeval gebeurde op de regionale spoorlijn tussen Kassel en Korbach in de buurt van Twistetal-Twiste. Volgens de politie stond een vrachtwagen uit Nederland op een spoorwegovergang toen de slagbomen dichtgingen. De slagbomen kwamen tussen de cabine en de trailer van de vrachtwagen terecht waardoor de vrachtwagen geen kant meer op kon.

De machinist slaagde erin om een noodstop te maken maar kon een botsing niet meer voorkomen. De 31-jarige vrachtwagenchauffeur kon de cabine gelukkig op tijd verlaten en bleef ongedeerd. De trein waarin 30 reizigers zaten werd aan de zijkant opengereten. Twee passagiers raakten daarbij gewond.

Een 21-jarige man werd meegenomen naar het ziekenhuis, zei de politie. Een jonge vrouw had snijwonden aan haar gezicht. De overgebleven passagiers werden met de bus verder vervoerd.


Volgens de politie is nog niet duidelijk wat de exacte oorzaak is van het treinongeval maar er zijn vermoedens dat de vrachtwagen langzaam over het spoor reed omdat de chauffeur de weg aan het zoeken was. Een technische defect van de slagbomen is volgens de politie zeer onwaarschijnlijk.

De totale schade aan de trein en vrachtwagen wordt geschat op ongeveer een half miljoen euro. Zowel de trein als de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd aan de voorzijde.

Foto's van het ongeval vindt u [url=http://www.wlz-fz.de/Foto-Video/Bildergalerien/Bahnunfall-bei-Twiste/(mode)/full/(offset)/0]hier[/url]

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats