Clicky

 
Transport Online - Ryanair moet medewerkers Eindhoven vergoeden

Ryanair moet medewerkers Eindhoven vergoeden

Ryanair moet medewerkers Eindhoven vergoeden
02-10-2019 16:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN BOSCH - Ryanair moet een piloot en zes cabinemedewerkers die vanaf de basis in Eindhoven vlogen, vergoedingen betalen voor hun ontslag. De piloot krijgt zo’n 150.000 euro en de anderen ieder rond de 10.000 euro. Dat bepaalde de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant.

Het gaat om een slepende kwestie, waarover meerdere rechtszaken waren aangespannen. Ryanair sloot vorig jaar zijn basis in Eindhoven en vroeg vervolgens collectief ontslag aan voor circa dertig medewerkers. Deze uitspraak betreft de laatste werknemers met wie nog geen regeling was getroffen.

De piloot en het cabinepersoneel waar het nu over gaat, kregen een voorstel tot overplaatsing naar een andere basis. Dit weigerden zij. Sindsdien zitten ze thuis met betaald verlof. De rechter oordeelt dat Ryanair voldoende aannemelijk maakte dat er een redelijke grond bestaat voor ontslag. Dit maakt dat de contracten kunnen worden ontbonden.

Vergoeding

Maar de medewerkers hebben wel recht op een vergoeding. Ryanair lichtte hen niet tijdig in over de situatie rond de basis. Daarnaast dreigde de budgetvlieger als reactie op stakingen met sluiting van de basis, terwijl die beslissing eigenlijk al was genomen. Daarmee schaadde Ryanair "op grove wijze" het vertrouwen van de werknemers, vindt de rechter.

FNV-bestuurder Asmae Hajjari vindt dat Ryanair schandalig met zijn personeel omspringt. "Ryanair knijpt zijn medewerkers aan alle kanten uit en wil ze dan ook zonder enige compensatie de laan uitsturen. Ik ben blij dat de rechter hier wederom vandaag een stokje voor steekt."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions