Clicky

 
Transport Online - Duitse piloten Ryanair achter cao-plan

Duitse piloten Ryanair achter cao-plan

Duitse piloten Ryanair achter cao-plan
02-10-2019 13:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

FRANKFURT - Duitse piloten van Ryanair hebben in overgrote meerderheid voor een cao-akkoord tussen de luchtvaartmaatschappij en vakbond Vereinigung Cockpit (VC) gestemd. In een peiling van de vakbond onder leden schaarde meer dan 99 procent zich achter het eerste formele cao-akkoord tussen de VC en de Ierse prijsvechter.

De vierjarige overeenkomst voorziet in hogere vaste salarissen. Daarnaast wordt er een sociaal plan opgetuigd voor sluitingen van Duitse vliegbases van Ryanair.

Vorig jaar gingen loonconflicten tussen Ryanair en Duitse piloten nog gepaard met stakingen, tezamen met een golf van werkonderbrekingen elders in Europa. Ook deze vakantieperiode kampte Ryanair met acties door vliegeniers, in onder andere Groot-Brittannië en Spanje.

Het cao-akkoord tussen Ryanair en de VC betekent niet dat de lucht volledig is geklaard tussen de twee partijen. Zo hekelt de pilotenvakbond het feit dat Ryanair onlangs aankondigde banen te schrappen, zonder bonden daarover eerst de informeren. Daarnaast blijft de VC samen met andere Europese bonden ijveren voor een cultuurverandering bij Ryanair.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden