Transport Online - Eis 10 jaar en tbs om doden krantenbezorgster Anita van Dijk

Eis 10 jaar en tbs om doden krantenbezorgster Anita van Dijk

Eis 10 jaar en tbs om doden krantenbezorgster Anita van Dijk
02-10-2019 13:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep tien jaar en tbs geëist tegen de 32-jarige Biko M., wegens het doodsteken van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk (51).

Het slachtoffer werd in de vroege ochtend van 13 mei 2016 in Rotterdam-Delfshaven zwaargewond naast haar fiets met kranten gevonden. De vrouw was zeven keer met een mes gestoken, onder meer in haar nek. Ze bezweek een week later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De eis van het OM is gelijk aan de straf en maatregel die de rechtbank in Rotterdam M. in 2017 oplegde. De man ontkent. Onder meer DNA-sporen wijzen in zijn richting. Er is DNA van M. gevonden bij de verwondingen in de hals van het slachtoffer, onder de vingernagels van de vrouw en op een spuitbus deodorant. DNA van de vrouw is aangetroffen op een hoodie die na de arrestatie van de man in beslag is genomen.

De zitting bij het gerechtshof in Den Haag moest worden onderbroken toen twee zonen van het slachtoffer de verdachte uitscholden en bedreigden. De twee mannen werden uit de zaal verwijderd en moesten de zitting verder volgen vanaf de publieke tribune, achter glas.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions