VW-dochter Traton komt met elektrische stadsbus

VW-dochter Traton komt met elektrische stadsbus
02-10-2019 11:34 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - Volkswagen-dochter Traton wil volgend jaar een eerste serie elektrische stadsbussen in de markt zetten. Daarmee mengt Traton zich nadrukkelijker in de sector waarin ook de Nederlandse VDL Groep actief is.

Volgens Traton zou in de komende tien tot vijftien jaar al een derde van alle voertuigen van de onderneming mogelijk kunnen worden uitgerust met een "alternatief aandrijvingssysteem", waarvan het leeuwendeel elektrisch. In de periode tot en met 2025 wil Traton miljarden investeren in onderzoek en ontwikkeling van elektrisch rijden.

Dat de vraag naar elektrische bussen en trucks wat achterblijft, komt volgens Traton mede door de gebrekkige laadinfrastructuur, waarvoor volgens de onderneming een Europees masterplan zou moeten worden uitgerold. Daarnaast zijn aanschafkosten voor elektrische voertuigen momenteel nog altijd hoog. Op de middellange termijn voorziet Traton qua kosten hier verbeteringen ten opzichte van dieselvoertuigen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden