Transport Online - Bijna 13 miljoen gevonden bij drugsonderzoek

Bijna 13 miljoen gevonden bij drugsonderzoek

Bijna 13 miljoen gevonden bij drugsonderzoek
01-10-2019 17:11 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In een groot drugsonderzoek heeft de politie in Amsterdam bijna 13 miljoen euro gevonden. Volgens de politie is het een van de grootste vondsten van contant geld ooit in ons land. Zeven mensen zijn gearresteerd op vier verschillende locaties in de hoofdstad. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij invoer en handel van cocaïne vanuit Colombia naar Nederland.

Onder de arrestanten zijn twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw-Zeeland en een man uit Marokko. Onder hen is vermoedelijk ook degene die de leiding had, een 52-jarige Colombiaanse vrouw.

De zeven werden afgelopen donderdag aangehouden. Daarbij zijn vijf woningen doorzocht. Vier personen moeten nog zeker negentig dagen vast blijven zitten, heeft de raadkamer van de rechtbank besloten.

"Drugsbendes verdienen enorm aan cocaïnehandel", zegt Olivier Dutilh, chef van de regionale recherche in Amsterdam. "Verdachten leven helemaal onder de radar en hebben veel dure panden in gebruik. Ik ben trots op de vele collega's die meewerkten aan dit onderzoek. We hebben nu zeven verdachten aangehouden, maar ik sluit niet uit dat er nog meer zullen volgen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions