Clicky

 
Transport Online - Honderden boeren verlaten Haagse Malieveld

Honderden boeren verlaten Haagse Malieveld

Honderden boeren verlaten Haagse Malieveld
01-10-2019 16:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Terwijl honderden boeren met hun landbouwvoertuigen Den Haag verlaten is de politie op veel plekken in de binnenstad en rond het Malieveld nog nadrukkelijk aanwezig. Pantserwagens met waterkanonnen, politie te paard, busjes van de Mobiele Eenheid (ME) en tientallen agenten die schouder aan schouder staan, blokkeren de doorgang naar het Korte Voorhout en het Binnenhof. Boven het stadscentrum cirkelt een helikopter.

De demonstranten worden via de Utrechtsebaan (A12) de stad uitgeleid. Andere wegen zoals via de Koningstunnel en richting het Centraal Station zijn afgegrendeld. De demonstranten werden ondertussen muzikaal vermaakt door de Heinoos, een bandje dat op een podium 'plattelandsmuziek' speelde in de stijl van Normaal en Jovink en de Voederbietels.

Voor zover bekend zijn tijdens het boerenprotest nauwelijks aanhoudingen verricht. In de ochtend werden twee boeren opgepakt nadat een van hen met zijn landbouwvoertuig door de hekken reed en de ander zich bemoeide met zijn aanhouding.

Medewerkers van het Rode Kruis waren volop aanwezig maar hoefden niet vaak in actie te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden