Clicky


Nieuwe DAF voor Hofman Trading & Service BV

Nieuwe DAF voor Hofman Trading & Service BV
01-10-2019 13:53 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WINTERSWIJK - Blauw is een koele en kalmerende kleur, het is een kleur dat symbool staat voor loyaliteit, kracht, wijsheid en vertrouwen. Deze metallic blauwe kleur past dan ook perfect bij deze fraaie DAF, als een stijlvol Italiaans maatpak. Zo in het oog springend door zijn eenvoud maar heel exclusief afgewerkt in de details. De firma Hofman Trading & Service BV uit Winterswijk mag zich de gelukkige eigenaar noemen.

Gerrit Hofman, eigenaar van Hofman Trading en Service BV, was op zoek naar een nieuwe bakwagen omdat zijn huidige MAN aan vervanging toe was. Hofman transporteert voornamelijk transportmiddelen en bouwmachines en zocht dan ook iets wat geschikt was voor zware toepassingen.

Na enig advies van Bakker Bedrijfswagens Winterswijk is er gekozen voor een 8x2 XF, enkel aangedreven, dubbellucht achter en een gestuurde voorloopas. Bij DAF wordt dit een FAK configuratie genoemd.

De Super Space Cab cabine is voorzien van alle denkbare opties die je mag verwachten bij een pronkstuk en de MX13 motor met 530PK is een krachtbron die in het werk van Hofman meer dan voldoende vermogen te weeg brengt. De opbouw is verzorgd door A.R.S. te Doetinchem. Een kleine, no-nonsense carrosserie bouwer maar met oog voor kwaliteit. Een prettige samenwerking met een mooi eindresultaat.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV