Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport samen verder als Nassau Sneltransport Breda

Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport samen verder als Nassau Sneltransport Breda
01-10-2019 11:46 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BREDA - Met ingang van dinsdag 1 oktober bundelen de Bredase transporteurs Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport de krachten en ontstaat Nassau Sneltransport Breda.

Gitrans Sneltransport bestaat sinds 1999 en is onder meer sterk in high value transporten. Van Dijk Expresse startte in 1984 en is onder andere gespecialiseerd in farmaceutisch vervoer. Beide bedrijven vullen elkaar prachtig aan en zij zien het resultaat van de fusie als 1+1=3. Aan het hoofd van het nieuwe bedrijf staan Ivar Jansen (Van Dijk Expresse) en Mark Giera (Gitrans).

De logistieke wereld is continu in beweging. Schaalvergroting, milieubewustzijn, veiligheid en 24-uurs economie zijn al jarenlang belangrijke factoren. De komende jaren krijgen milieuwetgeving, krapte op de arbeidsmarkt, toenemende drukte op de wegen, internetbestellingen en koppeling van vervoersdata steeds meer invloed op de bedrijfsvoering en ontwikkelingen binnen de branche. Als logistiek bedrijf moet je daar op in kunnen spelen.

“Ontwikkeling en innovatie zijn altijd belangrijk geweest voor beide bedrijven”, vertelt Giera. “En we hebben ons de vraag gesteld of wij in de huidige vorm en omvang het hoofd kunnen bieden aan alle uitdagingen van de nabije toekomst.” Jansen vult aan: “Gitrans en Van Dijk staan er uitstekend voor, maar we kijken altijd vooruit. Mark en ik beseffen dat we voor een toekomstige gezonde en flexibele bedrijfsvoering stappen moeten maken, in het belang van onze klanten”

Daarom besloten Jansen en Giera om Van Dijk en Gitrans sterker te maken: Nassau Sneltransport Breda was geboren. Het nieuwe bedrijf bevindt zich op het Minervum in Breda, de huidige locatie van Gitrans.

Jansen: “Onze naam, Nassau Sneltransport Breda, geeft aan waar we vandaan komen en waar we binding mee hebben. Het is een naam om trots op te zijn, met een huisstijl die kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt!” Onderdeel van die huisstijl is het gloednieuwe Nassausneltransport.nl, boordevol praktische informatie. Giera en Jansen zijn vastbesloten samen grenzen te verleggen en verder vooruit te komen in de dynamische wereld van het wegtransport.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden