Clicky

 
Transport Online - 'Penske Logistics gaat reorganiseren'

'Penske Logistics gaat reorganiseren'

'Penske Logistics gaat reorganiseren'
01-10-2019 11:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Penske Logistics heeft de vakbonden FNV en CNV vakmensen uitgenodigd voor een gesprek met de directie op de vestiging van Penske Logistics te Roosendaal. Bij dit gesprek was ook de heer B. Scroggie, senior vice president van Penske, aanwezig. Reden voor de uitnodiging is een reorganisatie die op handen is bij Penske Logistics.

Een werkgever is op grond van de cao TLN verplicht om de vakbonden uit te nodigen als er een reorganisatie aan zit te komen of werkvermindering met gevolgen voor vijf of meer werknemers. 

"We zijn bijgepraat over een aantal veranderingen die er aan gaan komen en de mogelijke personele consequenties die dit heeft voor het personeel. De werkgever heeft ook contact met de ondernemingsraad. De ondernemingsraad is er om de werkgever te bevragen over de nut en noodzaak van de voorgenomen situatie en om uiteindelijk een advies te geven over de personele wijziging", zegt Fadua Toufik, vakbondsbestuurder CNV vakmensen.

Personeel heeft inmiddels een brief van de directie gekregen en zal deze week nog verder bijgepraat worden door Penske over de gevolgen van deze reorganisatie voor het personeel.

"De werkgever staat zeer positief tegenover een goed sociaalplan. De werkgever gaat hiervoor een opzet maken en FNV en CNV vakmensen zullen op maandag 14 oktober opnieuw bij Penske in Roosendaal gaan luisteren naar de inhoud van het plan en de toelichting. Daarna zullen we een bijeenkomst houden waar we het plan aan het personeel voorleggen. Iedereen is welkom op deze bijeenkomst(en). Echter alleen de leden van de vakbond hebben uiteindelijk stemrecht over het sociaal plan."

Foto's

  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • C. van den Enden
    C. van den Enden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden