Clicky


Wethouders Den Haag verdacht van corruptie

Wethouders Den Haag verdacht van corruptie
01-10-2019 11:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Twee wethouders van de gemeente Den Haag, Richard de Mos en Rachid Guernaoui, worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. Daarom doorzoekt de rijksrecherche dinsdag hun werkkamers in het stadhuis van Den Haag. Ook hun huizen worden doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.

Ook de werkplekken van enkele ambtenaren worden onderzocht. Het onderzoek onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van ambtsgeheim. Daarnaast worden de woonadressen onderzocht van drie Haagse ondernemers die worden verdacht van omkoping. Een van die verdachte ondernemers staat op de kandidatenlijst van de Groep De Mos. Hij zou deze partij financieel hebben gesteund in ruil voor gunsten, waaronder vertrouwelijke informatie uit het stadsbestuur. Ook een raadslid van de Groep De Mos wordt verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie.

De Mos is wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en eerste locoburgemeester. Guernaoui wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen.