Clicky

 
Transport Online - Veel steun voor boeren vanuit Tweede Kamer

Veel steun voor boeren vanuit Tweede Kamer

Veel steun voor boeren vanuit Tweede Kamer
01-10-2019 10:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In de Tweede Kamer kunnen de boeren die dinsdag in Den Haag protesteren hoofdzakelijk op bijval rekenen. Veel Kamerleden hebben begrip voor de zorgen over de toekomst die bij de beroepsgroep leven.

"Zo begrijpelijk", twittert fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. "Onze boeren zorgen iedere dag voor ons voedsel en verdienen niet onze stank maar onze dank." Daarom "staan we straks naast de boeren", aldus Segers.

"Er is heel wat nodig om boeren van hun erf te krijgen", merkt CDA-Kamerlid Jaco Geurts op. "Maar er is alle aanleiding toe." Hij vindt dat de landbouw voortdurend in een kwaad daglicht wordt gesteld. "Boeren zijn het zat en dat begrijp ik volledig."

'Niet betuttelen'

VVD'er Helma Lodders zegt eveneens de boeren een warm hart toe te dragen. "Deze mensen staan dagelijks voor dag en dauw op om ons voedsel te produceren. En dat op duurzame en innovatieve wijze. Deze mensen moeten we niet wegjagen of betuttelen, maar juist koesteren."

SGP-voorman Kees van de Staaij heet de protesterende boeren welkom in Den Haag. "Zij zorgen voor ons voedsel, werken hard voor hun boterham, dragen veel bij aan het mooie Nederlandse landschap. Kortom: zij verdienen onze steun."

'Bio-industrie failliet'

Ook PvdA'er William Moorlag heeft begrip voor de "armada aan tractoren" die Den Haag binnentrekt. "Stikstof dwingt tot aanpak en verandering, maar wel zo dat boeren zeker kunnen zijn van een fatsoenlijk bestaan en eerlijk inkomen."

"Ik snap de boosheid van boeren", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. "Maar het systeem van de bio-industrie is failliet. We moeten toe naar minder dieren in Nederland. Dat is geen leuke boodschap, maar wel de waarheid."

D66'er Tjeerd de Groot wekte onlangs de woede van veel boeren door te pleiten voor een halvering van de veestapel. Hij erkent dat dit voorstel veel boerenbedrijven en gezinnen raakt. "Daarom ga ik het gesprek aan met boeren die vandaag demonstreren."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions