Transport Online - VNC: nog geen akkoord over cao KLM

VNC: nog geen akkoord over cao KLM

VNC: nog geen akkoord over cao KLM
01-10-2019 09:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - Het cao-overleg bij KLM heeft nog niet geleid tot een akkoord. Vakbond Vereniging Nederlands Cabinepersoneel, de grootste bond bij KLM, zegt dat er tijdens het overleg tot in de kleine uurtjes stappen zijn gezet maar dat er met betrekking tot lonen geen resultaat is geboekt.

KLM biedt nog altijd een totale loonsverhoging van 7 procent over een looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Daarbij is wel het aantal stappen van de loongroei teruggebracht van zeven naar drie. KLM-personeel zou er daarmee per 1 september dit jaar 2 procent erbij krijgen. Daarna volgen twee loonstappen van ieder 2,5 procent per 1 augustus 2020 en 1 augustus 2021.

Het luchtvaartbedrijf zou bereid zijn op verschillende punten tegemoet te komen aan het personeel om het loonverschil te overbruggen. Het gaat dan om zaken als promotieprocedures, afspraken bij ziekte, pensioenen en parkeerregelingen. De bond weet nog niet zeker of het totaalpakket dat er nu ligt wordt voorgelegd aan de ledenraad van VNC.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions