Clicky


Grote drukte in Den Haag, boeren op Malieveld

Grote drukte in Den Haag, boeren op Malieveld
01-10-2019 08:59 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 09:44 uur] Het is dinsdagochtend al enorm druk in het centrum van Den Haag. Op diverse plekken in de stad rijden boeren al toeterend op tractoren.

De Utrechtsebaan, de belangrijkste toegangsweg tot de stad, liep al snel vol. De politie heeft het laatste stukje, bij het Malieveld, afgesloten.

Op het Malieveld staan vele tientallen boeren. Sommigen kwamen daar al in de nacht van maandag op dinsdag aan.Er staat een podium met twee opleggers, waarop spandoeken hangen met de tekst: The Hague: Realize, no farmers no food! Er is harde muziek te horen. De boeren roepen slogans als "idioten helpen de boeren naar de klooten" en "no farmers, no food".

In totaal mochten er van burgemeester Pauline Krikke van Den Haag 75 tractoren naar het Malieveld komen. De rest moet bij het stadion van ADO Den Haag parkeren. Demonstranten worden met shuttlebussen naar het Malieveld gebracht.

De tractoren op het Malieveld staan in in een halve cirkel naast elkaar. Daarmee is voor het podium een open veld gecreëerd om de te verwachte boeren een plek te geven.