Clicky

 
Transport Online - Eerste boeren op weg naar Den Haag [+video's]

Eerste boeren op weg naar Den Haag

Eerste boeren op weg naar Den Haag [+video's]
30-09-2019 23:52 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vanuit het Noorden van het land zijn de eerste boeren maandagavond met landbouwvoertuigen op weg gegaan naar Den Haag. Dinsdagmiddag is op het Malieveld een demonstratie tegen gedwongen inkrimping van de veestapel en voor een duidelijker landbouwbeleid op de lange termijn. Ook vinden veel boeren dat media, politici en activisten ze in een kwaad daglicht stellen door ze dierenmishandelaars en milieuvervuilers te noemen.

Gewapend met spandoeken met teksten als 'Politiek zit niet te ouwehoeren, wees zuinig op uw boeren' en 'Wij agrariërs zijn des kegels, we zijn het zat met alle regels' zijn betogers vanuit onder meer Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland vertrokken richting Den Haag. De gemeente liet eerder op maandag weten maximaal 75 tractoren tot het Malieveld toe te laten. Andere boeren worden met hun voertuigen naar plekken elders in de stad gedirigeerd.

"De politie is aanwezig maar heeft tot nu toe geen landbouwvoertuigen aan de kant gezet", aldus een politiewoordvoerster.

Minister van Landbouw Carola Schouten woont de demonstratie op het Malieveld bij en wil ook in gesprek gaan met de boeren. Ook Kamerleden, onder wie Jacco Geurts (CDA) en Tjeerd de Groot (D66) zijn van plan naar de actie te gaan. De Groot zette onlangs veel kwaad bloed bij de landbouwsector toen hij een pleidooi deed voor een halvering van de Nederlandse veestapel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden