Transport Online - Trump eist een ontmoeting met klokkenluider

Trump eist een ontmoeting met klokkenluider

Trump eist een ontmoeting met klokkenluider
30-09-2019 10:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump eist dat hij de klokkenluider mag ontmoetten die aan de bel trok over een telefoongesprek dat Trump voerde met zijn Oekraïense ambtgenoot. Volgens de president heeft hij een totaal verkeerd beeld geschetst van dat gesprek, stelt Trump in een reeks berichten op Twitter.

Ook met degene die de klokkenluider de informatie overhandigde wil Trump spreken. "Was deze persoon de Amerikaanse president aan het bespioneren? Grote gevolgen!"

De klokkenluider staat aan de basis van een politieke rel in de Verenigde Staten. Volgens hem heeft Trump zijn macht misbruikt voor politieke doeleinden tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. Die vroeg hij om schadelijke informatie over zijn politieke rivaal Joe Biden naar boven te halen.

De functionaris luisterde zelf niet mee met het gesprek, maar zegt dat medewerkers van het Witte Huis hem informeerden over de inhoud. Door het omstreden gesprek hangt Trump een afzettingsprocedure boven het hoofd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions