Clicky


Meerderheid voor verlagen maximumsnelheid

Meerderheid voor verlagen maximumsnelheid
29-09-2019 10:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Een kleine meerderheid van 57 procent van de Nederlanders vindt dat er maatregelen moeten worden genomen om de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen. Onder degenen die regelmatig op die snelwegen rijden ligt dat percentage ongeveer 10 procent lager. In totaal 39 procent is tegen dergelijke maatregelen. Dat meldde opiniepeiler Maurice de Hond zondag.

Voorzitter Johan Remkes van het Adviescollege Stikstofproblematiek presenteerde afgelopen week een eerste advies met voorstellen voor maatregelen op korte termijn voor de stikstofproblematiek. De Raad van State (RvS) zette eerder dit jaar een streep door het Nederlandse stikstofbeleid, waardoor tal van projecten stil kwamen te liggen. De commissie stelt onder meer voor de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen te verlagen, vooral in de buurt van natuurgebieden.

Van de deelnemers aan de peiling van De Hond vindt 42 procent dat op alle snelwegen in Nederland de maximumsnelheid op 100 kilometer per uur zou moeten worden gezet, terwijl 53 procent het daar niet mee eens is. Verder vindt 45 procent van de Nederlanders dat de veestapel in Nederland aanzienlijk moet worden gereduceerd, maar het aantal tegenstanders van zo’n maatregel is met 46 procent net iets groter.