Transport Online - Hongkong-demonstranten blokkeren verkeer

 


Hongkong-demonstranten blokkeren verkeer

Hongkong-demonstranten blokkeren verkeer
28-09-2019 16:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR

HONGKONG - De politie van Hongkong heeft zaterdag antiregeringsdemonstranten met pepperspray uiteengejaagd, nadat ze met stenen gooiden en een belangrijke weg blokkeerden. Dat gebeurde vlak naast een grote, vreedzame demonstratie voor democratie, nabij het lokale hoofdkwartier van het Chinese Volksbevrijding Leger (PLA).

De stenengooiers, velen in het zwart gekleed en met maskers op, schreeuwden obsceniteiten naar de politie, bekladden muren van winkels met antiregeringsleuzen en schenen met lasers naar een helikopter die boven hen vloog. De politie zette ook een waterkanon in.

Duizenden andere demonstranten hadden zich verzameld in een park aan de haven ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de pro-democratische 'Paraplu'-beweging, die in 2014 de straten 79 dagen lang blokkeerde. Ze zongen antiregeringsslogans en hun "Glorie voor Hongkong"-hymne. Het Tamar-park ligt voor de centrale overheidskantoren en de Wetgevende Raad, die al meer dan drie maanden doelwit zijn van aanvallen. Daarbij is het meerdere keren tot straatgevechten met de politie gekomen.

"Het is een speciale dag voor demonstranten in Hongkong. We zullen bij elkaar blijven om voor vrijheid te vechten", zei Sam (33), in het zwart gekleed en met een masker op. "De meeste mensen denken dat Hongkong na vijf jaar stierf, maar veel mensen vechten nog steeds voor Hongkong."

De antiregeringsdemonstranten zijn boos over wat zij zien als sluipende Chinese inmenging in Hongkong, dat in 1997 terugkeerde naar China onder de formule "één land, twee systemen". Dat garandeert bepaalde vrijheden die op het vasteland niet worden genoten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden