Transport Online - Koning bezoekt Utrechtse wijk op Burendag

Koning bezoekt Utrechtse wijk op Burendag

Koning bezoekt Utrechtse wijk op Burendag
28-09-2019 15:52 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Koning Willem-Alexander heeft zaterdagmiddag tijdens de 14e Burendag een verrassingsbezoek gebracht aan een buurtfeest in de wijk Zuilen in Utrecht. Hij woonde een aantal activiteiten bij en sprak er met buurtbewoners en de directeuren van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, de twee initiatiefnemers van de Burendag.

Op bijna 6000 plekken in het land wordt zaterdag Burendag gevierd. Het jaarlijks terugkerende feest in september heeft tot doel omwonenden met elkaar in contact te brengen, want dat bevordert volgens de organisatoren een leukere, socialere en veiligere buurt.

De Geuzenwijk in Zuilen waar de koning zaterdag was, had hierbij wat extra hulp nodig. DE en het Oranje Fonds hebben zich daarom hier - net als op 37 andere locaties in Nederland - extra ingezet om het feest op touw te zetten.

Essentieel

"Zijn bezoek is een mooie waardering voor onze inzet", zei buurtbewoonster Saida Ayachi. "Dit geeft ons de kracht en de moed om weer door te gaan." Ayachi zet zich al tientallen jaren in voor Zuilen.

Buurtbewoonster Wil Veldkamp vond het fijn om de koning te zien. "Ik woon hier al 65 jaar en het is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis langskomt. Ik ben blij hem te zien." Het buurtfeest is volgens haar essentieel. "Mensen komen hier moeilijk samen."

Oranje Fonds

"In deze buurt is heel veel armoede. Dan helpt zo’n Burendag, zodat ze een leuk feest kunnen hebben", zei actief buurtbewoner Paulina de Greef. Voor haar komt het bezoek als een complete, aangename verrassing. Zij mocht de koning haar bevlogen verhaal over de wijk doen. Ze besluit: "Mag ik u een complimentje geven? Voor uw baard. Het staat u goed."

De koning is beschermheer van het Oranje Fonds. De goede doelenorganisatie steunt sociale projecten om mensen bij elkaar te brengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions