Transport Online - Minister Schouten wil 'tachograaf' in vissersboten

Minister Schouten wil 'tachograaf' in vissersboten

Minister Schouten wil 'tachograaf' in vissersboten
28-09-2019 10:55 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Controles op vissersboten zouden met moderne techniek moeten gebeuren, zoals de tachograaf die bij vrachtwagens wordt gebruikt. Een dergelijke plicht moet wel in Europees verband tot stand komen. Dat laat minister Carola Schouten (Visserij) weten in reactie op een onderzoek van de NOS.

De NOS bericht zaterdag dat gesjoemel door kustvissers met het vermogen van motoren amper wordt aangepakt door de overheid. Vissers die zich niet aan de Europese norm van 300pk houden, kunnen op die manier veel sneller en meer vis vangen dan collega's die zich wel aan de regels houden.

Controles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) komen maar weinig voor: gemiddeld nog geen vier per jaar sinds 2012. Maar een woordvoerder van het ministerie denkt niet dat de oplossing ligt in meer capaciteit bij de NVWA.

Schouten zal de komende tijd in Europees verband aandringen op een soort tachograaf voor vissers, die op afstand kunnen worden uitgelezen. Volgens de woordvoerder kampen andere landen ook met dit probleem.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions