Clicky


 


Eerste passagiers mogen over de Hoekse Lijn

Eerste passagiers mogen over de Hoekse Lijn
28-09-2019 09:44 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Met twee jaar vertraging is het zaterdag eindelijk zover: voor het eerst rijdt een metro met passagiers naar Hoek van Holland. De eerste rit is net na 12.00 uur. Passagiers mogen de hele dag gratis mee. Ze kunnen zo vaak ze willen heen en weer tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. De laatste metro rijdt rond 20.00 uur.

De verbinding gaat maandag officieel van start. Dan moeten passagiers in- en uitchecken. Rotterdam wil voorzichtig beginnen. Eerst rijden alleen de reguliere metrostellen. Pas na ongeveer een maand moeten extra spitsritten worden toegevoegd. Bovendien blijven de vervangende bussen, die de afgelopen jaren tussen Rotterdam en Hoek van Holland reden, de komende weken voor de zekerheid nog rijden.

De Hoekse Lijn gaat straks door naar de wijk Nesselande, helemaal aan de andere kant van Rotterdam. Dat is een afstand van ongeveer 44 kilometer.

De Hoekse Lijn is de oude spoorlijn tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland, langs Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Op 31 maart 2017 reed de laatste trein over de lijn. Sindsdien is de verbinding omgebouwd. Maassluis kreeg een extra station, Steendijkpolder, en over een paar jaar komt er een nieuwe eindhalte aan het strand van Hoek van Holland.

De metroverbinding had al in september 2017 klaar moeten zijn, maar er waren problemen met vergunningen en met de levering van beveiligingssoftware, er waren storingen met bruggen en een vuilniswagen reed op een overweg een stuk bovenleiding en installaties kapot. De lijn kost 462 miljoen euro, 90 miljoen meer dan begroot.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions