Clicky


 


Uitbrander van Cora van Nieuwenhuizen voor Eric Wiebes na niet dragen gordel

Uitbrander van Cora van Nieuwenhuizen voor Eric Wiebes na niet dragen gordel
27-09-2019 17:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen heeft haar collega Eric Wiebes (Economische Zaken) een flinke uitbrander gegeven, omdat hij deze week in een tv-interview opbiechtte dat hij lang niet altijd zijn veiligheidsgordel omdoet in de auto. Wiebes heeft beterschap beloofd.

Van Nieuwenhuizen spreekt van "een hele serieuze zaak" en heeft haar collega naar eigen zeggen dan ook "even stevig de oren gewassen" in de marge van de ministerraad. "Ik heb hem erop gewezen dat de wet voor iedereen geldt", aldus de bewindsvrouw. "En een minister heeft dan ook nog eens een voorbeeldfunctie."

Wiebes maakt als boetedoening 140 euro over naar Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dat is ook de boete die automobilisten moeten betalen als zij zonder gordel worden gesnapt. "De minister staat zeker niet boven de wet", erkent hij. Spijt van zijn bekentenis heeft Wiebes niet. "Ik ben eerlijk geweest. Iemand vroeg me dat en dan geef ik antwoord. Je mag ook niet jokken."

Premier Mark Rutte vindt dat Wiebes terecht heeft gezegd zijn leven te gaan beteren. Maar de minister-president kwam op zijn wekelijkse persconferentie met een bekentenis: "Heel eerlijk gezegd: ikzelf heb ook niet altijd achterin de gordel om. Ook voor mij was dit wel een punt dat ik dacht: dat moet ik vanaf nu wel altijd gaan doen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions