Transport Online - Milembe Mateyo nieuwe Havenmeester van Amsterdam

Milembe Mateyo nieuwe Havenmeester van Amsterdam

Milembe Mateyo nieuwe Havenmeester van Amsterdam
27-09-2019 11:09 | Haven Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Milembe Mateyo wordt met ingang van 1 november 2019 benoemd tot Havenmeester van Amsterdam, Rijkshavenmeester Noordzeekanaal en Directeur Centraal Nautisch Beheer. Zij geeft leiding aan de Divisie Havenmeester (DHM), die de nautische taken van Port of Amsterdam uitvoert.

Milembe Mateyo (1970) werkt sinds 2009 voor Port of Amsterdam, onder meer als hoofd Ruimte en Milieu en daarvoor als strategisch adviseur bij de Divisie Havenmeester. Vanuit die rol heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan met incidentenbestrijding en intensief samengewerkt met de veiligheidsregio’s en de Noordzeekanaalgemeenten.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: "Milembe is een echte verbinder die met haar kennis en ervaring heel goed invulling gaat geven aan de rol van (Rijks-)Havenmeester. Wij kennen haar als een gedreven collega met een hart voor de publieke kant van het bedrijf. Zij kent de operatie van binnenuit heel goed en wij zijn dan ook blij met Milembe in deze belangrijke rol."

Milembe Mateyo: "De haven is volop in ontwikkeling en verandert voortdurend. Mijn belangrijkste taak en doel is om in deze constant veranderende havenregio te zorgen voor een veilige, vlotte en duurzame afhandeling van het scheepvaartverkeer. Daarnaast ga ik mij als (Rijks-)Havenmeester bezighouden met digitalisering van de haven en de kansen die dit biedt. Volgend jaar wordt een belangrijk jaar, ik kijk uit naar een goede samenwerking rond SAIL 2020."

DHM oefent de publieke taken uit van Port of Amsterdam en voor het Centraal Nautisch Beheer. Vanuit die rollen is de havenmeester verantwoordelijk voor een veilige, vlotte en duurzame afwikkeling van het scheepvaartverkeer in het beheersgebied van 12 mijl buiten de pieren in IJmuiden, tot aan de Oranjesluizen in Amsterdam. De mandaatgevers zijn het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de gemeenten Velsen, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam.

De belangrijkste taken van de Divisie Havenmeester zijn:

- verkeersbegeleiding van de scheepvaart op het Noordzeekanaal;
- bediening van de sluizen in IJmuiden;
- inspecties op veiligheids- en milieuvoorschriften;|
- toezicht en handhaving op nautische wet- en regelgeving;
- ontwikkeling van beleid.

De Divisie Havenmeester wordt aangestuurd door de (Rijks-)Havenmeester en telt circa 180 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Operatie (24/7) en Advies en Beleid. Milembe Mateyo volgt Marleen van de Kerkhof op die eerder dit jaar als sectormanager/plaatsvervangend commandant bij Brandweer Amsterdam-Amstelland aan de slag is gegaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions