Transport Online - Beoogd EU-transportcommissaris Rovana Plumb afgewezen

 


Beoogd EU-transportcommissaris Rovana Plumb afgewezen

Beoogd EU-transportcommissaris Rovana Plumb afgewezen
26-09-2019 12:38 | Politiek | auteur ANP

BRUSSEL - De Roemeense kandidaat voor de nieuwe Europese Commissie is voor de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement onaanvaardbaar vanwege een schimmige leningskwestie. De hoorzitting van Rovana Plumb moet volgende week niet doorgaan, was dinsdag de aanbeveling in een stemming (15 tegen 6).

De parlementariërs hadden de beoogd commissaris voor Transport bevraagd over haar financiële huishouding. Zij kon volgens de meerderheid geen bevredigend antwoord geven op vragen over twee leningen van in totaal bijna een miljoen euro om een verkiezingscampagne te financieren. Ze had die leningen niet gemeld.

Het is nu aan aanstaand voorzitter Ursula von der Leyen of zij de Roemeense regering zal vragen een andere kandidaat aan te dragen.

Alle beoogde commissarissen worden vanaf volgende week gehoord door het parlement. De hoorzitting van Plumb door de transportcommissie staat op woensdag gepland. De sociaaldemocratische politica werd eerder ook genoemd in een corruptiezaak rond onroerend goed in haar land.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden