Clicky


Pelosi: bevestiging voor afzettingsonderzoek

Pelosi: bevestiging voor afzettingsonderzoek
25-09-2019 19:38 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Meerdere Amerikaanse politici hebben hun zorgen uitgesproken over het telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Zelenski. Volgens de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, bevestigt het gesprek dat een afzettingsonderzoek nodig is.

"De publicatie door het Witte Huis van de transcriptie van het telefoontje bevestigt dat de president zich heeft gedragen op een manier die de integriteit van onze verkiezingen, de waardigheid van het ambt dat hij bekleedt en onze nationale veiligheid ondermijnt", laat Pelosi in een verklaring weten.

Volgens de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis, Adam Shiff, was het telefoongesprek veel schadelijker dan hij had verwacht. Hij noemt het zelfs "een maffia-achtige afpersing".

De Democraat Jerrold Nadler, voorzitter van de justitiecommissie in het Huis, wil dat de Amerikaanse minister van Justitie William Barr zijn functie voorlopig neerlegt. Nadler vindt dat Trump hem heeft meegetrokken in deze "puinhoop", doordat Trump aan Zelenski heeft gevraagd samen te werken met Barr om een onderzoek naar Trumps rivaal Joe Biden te starten.