Formele goedkeuring Brussel voor Lelystad Airport

Formele goedkeuring Brussel voor Lelystad Airport
25-09-2019 16:46 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft formeel ingestemd met de regeling die het mogelijk maakt om vluchten te verdelen tussen Schiphol en Lelystad Airport. Het besluit is woensdag bekendgemaakt en zal binnenkort worden gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie, meldt het dagelijks bestuur van de EU.

Begin deze maand lekte het conceptbesluit van de commissie al uit nadat de lidstaten akkoord waren gegaan met de regeling. Daarmee werd een van de belangrijkste hobbels voor het opengaan van de vernieuwde luchthaven genomen.

De luchthaven in Lelystad, die vakantievluchten van Schiphol moet overnemen, zou aanvankelijk al in 2020 open moeten gaan, maar dat moest mede door het uitblijven van toestemming uit Brussel worden uitgesteld.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden