Clicky


Oud-topman Danske in Estland dood gevonden

Oud-topman Danske in Estland dood gevonden
25-09-2019 11:25 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

TALLINN - De voormalige topman van de Estse tak van Danske Bank is dood gevonden door de politie in Estland. Maandagochtend verdween Aivar Rehe uit zijn woning in de hoofdstad Tallinn. De politie gaf geen nadere details over zijn overlijden, maar er zijn aanwijzingen die duiden op zelfmoord.

Danske Bank maakte vorig jaar bekend dat een groot deel van de 230 miljard dollar aan geldstromen via zijn Estse dochteronderneming verdacht was. Mogelijk gebruikten criminelen uit Rusland de route via Estland om geld wit te wassen. De praktijken vonden plaats tussen 2007 en 2015 toen Rehe aan het hoofd stond van de Estse afdeling. Hij stapte in 2015 op. Rehe was overigens geen verdachte, maar wel een getuige in het witwasonderzoek.

Het schandaal kostte de kop van het topmanagement van Danske Bank en er lopen in meerdere landen strafrechtelijke onderzoeken naar de grootste bank van Denemarken vanwege de witwasaffaire. Het financiële concern heeft al laten weten zich helemaal terug te trekken uit de Baltische staten en Rusland in verband met het schandaal.