Clicky

 Thomas Cook Duitsland vraagt faillissement aan

Thomas Cook Duitsland vraagt faillissement aan
25-09-2019 11:03 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

OBERURSEL - Thomas Cook Duitsland heeft faillissement aangevraagd. Daarmee richt het bedrijf zich op een sanering, werd woensdag bekendgemaakt. De onderneming zag zich daar naar eigen zeggen toe gedwongen om zich uit de "financiële vervlechting van het Britse moederbedrijf" los te maken.

De Britse moeder ging maandag al failliet. In Duitsland voert Thomas Cook de merken Thomas Cook, Neckermann Reisen, Air Marin, Öger Tours en Bucher Reisen. Met die bedrijven zijn momenteel 140.000 Duitsers op reis. Het bedrijf heeft een overbruggingskrediet gevraagd van de Duitse regering, maar nog niet gekregen. Luchtvaartmaatschappij Condor, waar Thomas Cook een minderheidsbelang in had, kreeg wel al 380 miljoen euro aan steun.

Ook de Poolse dochter, Neckermann Polska, heeft faillissement aangevraagd. Volgens de Poolse autoriteiten zijn er zo'n 3600 Polen met Neckermann Polska op vakantie.

Het is nog steeds onduidelijk hoe het verder gaat met de Nederlandse tak van Thomas Cook. Het bedrijf heeft bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) een melding van financieel onvermogen gedaan, maar nog geen verdere stappen gezet.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions