RTL trekt stekker uit RTL GP Pre-proloog

RTL trekt stekker uit RTL GP Pre-proloog
25-09-2019 09:43 | PreProloog Valkenswaard | auteur Redactie

VALKENSWAARD/EERSEL - [update 11:13 uur] Er zal dit jaar geen RTL GP Pre-proloog worden georganiseerd. Dat meldt RTL GP woensdag. "Vanwege een jarenlange juridische strijd tussen de Gemeente Valkenswaard en de omwonenden van het Eurocircuit is het niet langer mogelijk om het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld op een redelijke manier te organiseren op het terrein in de Brabantse plaats", meldt RTL.

De organisatie van Dakar Pre-proloog gaat verder zonder de RTL GP organisatie melden zij woensdag op hun website. De Pre-proloog zal nu op 23 november 2019 gehouden worden in Eersel.

De RTL GP Pre-proloog is een jaarlijks terugkerend rallyfestijn waar liefhebbers hun Nederlandse helden uit de Dakar Rally kunnen ontmoeten en de motoren, auto's en trucks tevens van dichtbij in actie kunnen zien. Voor de Dakar-deelnemers zelf wordt de Pre-proloog gezien als de uitgelezen kans om hun fans, partners en sponsoren te bedanken voor alle ontvangen steun.

"Het belangrijkste bij het organiseren van een dermate groot evenement is het waarborgen en waar mogelijk verbeteren van de kwaliteit", licht RTL de keuze toe. "Afgelopen maanden zijn er verschillende alternatieven bekeken om ook in 2019 weer een geslaagd, maar vooral verbeterd evenement neer te zetten. De voorgestelde initiatieven voldoen niet aan de standaard die RTL de toeschouwers en deelnemers van de RTL GP Pre-proloog wil bieden. Aan de wens om de kwaliteit van het evenement te verbeteren kan op dit moment niet worden voldaan, waardoor RTL heeft moeten besluiten om dit jaar het evenement niet te organiseren."

Volgens de organisatie biedt de nieuwe locatie "veel meer mogelijkheden om het evenement aantrekkelijker te maken voor het publiek. Niet alleen kan er een spectaculaire baan voor de deelnemers worden aangelegd. Ook het Dakar gevoel zal nog meer aanwezig zijn op dit terrein. Daarnaast is Landgoed Duynenwater in Eersel goed ingericht voor grote evenementen met goede faciliteiten waardoor er voor het publiek meer te zien en te doen zal zijn."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden