Transport Online - 'Woonwinkels eisen vaak te hoge aanbetaling'

'Woonwinkels eisen vaak te hoge aanbetaling'

'Woonwinkels eisen vaak te hoge aanbetaling'
25-09-2019 09:42 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Consumenten moeten bij woonwinkels vaak meer aanbetalen dan de maximale 50 procent die in de algemene voorwaarden staat vermeld. De meeste van deze winkels eisen zelfs het volledige bedrag, meldt de Consumentenbond na een steekproef van mystery-onderzoekers onder negen winkelketens.

De bond keek naar het aanbetalen bij Carpetright, Gamma, Hema, Hornbach, Karwei, Kwantum, Leen Bakker, Praxis en Roobol. Bedrijven mogen een aanbetaling vragen, maar als ze dit in hun algemene voorwaarden zetten, mag dit niet meer dan 50 procent zijn.

Alleen Hema en Roobol bleken zich aan hun eigen voorwaarden te houden. Klanten van Gamma, Hornbach, Karwei, Kwantum, Leen Bakker en Praxis moeten direct het volledige bedrag aftikken. Lid van de Centrale Branchevereniging Wonen Carpetright vraagt 30 procent, terwijl CBW-leden eigenlijk een aanbetaling van maximaal 25 procent zouden mogen vragen.

De Consumentenbond raadt aan niet of zo min mogelijk aan te betalen. Aanbetalen betekent voor consumenten onder meer het risico dat ze hun geld vaak kwijt zijn als de betreffende winkel failliet gaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions